Tessu - Lastenlevy

Arvoisat lapset & aikuiset,

Tessu, Maailman viisain koira -levy on syntynyt pitkään jatkuneen ystävyyden ja yhteistyön tuloksena. Kaverini, viulisti Kari Luukkonen (tutustuin häneen jo kauan sitten kotikaupungissani Kotkassa) antoi aika monta vuotta sitten minulle kirjoittamansa runokirjan. Kirja on täynnä hauskoja ja liikuttavia juttuja Tessun seikkailuista - runon muotoon puettuja tarinoita tästä maailman viisaimmasta koirasta, jota Kari oli vuosien ajan opettanut tekemään mitä ihmeellisimpiä temppuja.

Sairastuttuaan MS-tautiin Kari Luukkonen ei ole enää voinut soittaa – ja koirakin juoksee jo autuaammissa metsissä - mutta levyn me halusimme tehdä. Piti vain aika pitkään pähkäillä, että miten. Vuonna 2010 asiat alkoivat viimein rullata.

MS-liitto lähti tukemaan levyn julkaisua. Karin muusikkoystävä Robi de Godzinsky tarjosi studionsa äänittämiseen ja minä järjestin paikalle joukon Suomen eturivin ”pelimanneja”. Lokakuun 2010 ja helmikuun 2011 välillä kokoonnuimme sitten useammankin kerran Robin studioon Kirkkonummelle ja Tessu-tarinat saatiin purkkiin.

Olemme halunneet tehdä lastenlevyn, joka liikuttaisi luonnollisuudellaan ja hauskuuttaisi hilpeydellään. Halusimme tehdän hiukan vanhanaikaisenkin lastenlevyn, folk-henkisen. Pääosissa on Tessu-koira, joka hiippailee metsässä lintujen kaverina, ajelee perämoottorilla, vastaa puhelimeen ja kastelee kukatkin. Kaikki ne temput, joista näissä lauluissa kerrotaan (ja monta muuta), Tessu on oikeasti osannut. Hänen isäntänsä ne tälle irlanninsetterille opetti. Tessu ehti esiintyä urallaan mm. kahdessa Uuno Turhapuro-elokuvassa ja useasti Pikku Kakkosessa.

Kiitos Suomen MS-liitolle sponsoroinnista ja kiitos Robi de Godzinskylle studiosta. Ilman heidän tukeaan tätä levyä ei olisi ehkä koskaan tehty. Kiitos Eki Halkalle, joka rakensi tyylikkään kansivihkon. Ja kiitos kaikille muusikoille sekä laulajille, jotka tulitte kertomaan Tessun ja hänen isäntänsä ainutlaatuista tarinaa.

Helmikuussa 2011,

t. Kari

...............................................................................................................................................................................................


TESSU, MAAILMAN VIISAIN KOIRA -levyn laulut
sävellykset: Kari Pyrhönen
sanoitukset: Kari Luukkonen
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
Kellon pärinä
Kukkia kastelen
Omena puusta
Niittypelloisa on hyvä nukkua
Pillillä juon mehua
Laulu raikaa
Kevät saapuu
Kuka valon jätti?
Venereissu
Saunahomma-blues
Rahalaukku
Teerenpesä
Puhelimessa
Hyvää yötä
2,35
2,20
2,22
1,50
2,24
2,25
1,52
2,35
3,13
3,34
2,30
2,31
3,09
3,33
Levyn mukana 12-sivuinen vihko, jossa laulujen sanat sekä kuvia ja muuta hauskaa tietoa Tessusta.

...............................................................................................................................................................................................


|sulje ikkuna|